Pagina's

woensdag 18 september 2013

KIP MET BOONTJES, MIHOEN EN KETJAPSAUS

Afgelopen dinsdag was ik ziekjes. Een hardnekkig blaasontsteking zorgde er voor dat ik me helemaal niet goed voelde en dus wou ik graag iets makkelijks eten. Dus bedacht ik deze ketjap kip met boontjes en mihoen. Een succesje kan ik je vertellen!
Aan dit recept kun je ook nog ui, knoflook, pepertjes en paprika toevoegen. Maar omdat ik voor easy ging heb ik het lekker basic gehouden.

Voor een flinke éénpersoons portie heb je nodig:
- 1 stukje kipfilet
- een hand boontjes
- plak mihoen
- ketjap manis
- sojasaus
- honing
- peper
- (kokos)olie

Zet water op voor je mihoen. Snij je kipfilet in blokjes of reepjes en haal je boontjes af. Ik was een luie kok en heb er gewoon de kop en de kont vanaf gehakt. Kook nu je boontjes in zo'n zes minuutjes gaar zodat ze nog wel lekker knapperig zijn.

Bak ik een koekenpan of wok je kip in een klein beetje olie totdat deze bruin is. Als je kip lekker bruin is geworden voeg je een lekkere scheut ketjap, anderhalve eetlepel sojasaus en één eetlepel honing toe aan de kip en roer dit lekker door. Lijkt het je te weinig? Voeg gewoon wat extra toe! Je laat de saus inkoken totdat deze lekker om je kip heen zit.

Giet nu het gekookte water in een schaal en leg de mihoen hier in. Laat dit zo'n vier minuten staan en giet het daarna af in een vergiet. Spoel het ook nog even met wat koud water, zo gaat het niet plakken!

Schep nu de mihoen op je bord, leg de boontjes er bovenop met daarop de kip. In je pan zit nu waarschijnlijk nog wat dikkige saus, doe hier een klein beetje water bij en zet het op hoog vuur totdat het iets indikt. Schenk dit over je eten heen en geniet er van!


Wat is jouw favoriete combi met mihoen?

Liefs,
Marieke4 opmerkingen: