Pagina's

donderdag 29 augustus 2013

ABOUT CLEANING UP!

Jaa, jaa, het is zo ver! Ik loop stage in Amsterdam! En dat betekent natuurlijk ook woonruimte in de hoofdstad. Want elke dag 1,5 uur reizen voor én na het werk lijkt mij geen pretje. Dus heb ik een gezellig kamertje in een flatje dat ik deel met één ander meisje. Ik ben helemaal happy!

Dat ik op mezelf woon brengt natuurlijk ook heel wat nieuwe dingen met zich mee. Want waar ik voorheen al mijn was schoon, gestreken en opgevouwen weer terug kreeg nadat ik het in de wasmand had gegooid, is die taak nu aan mijzelf. En dat geldt ook voor schoonmaken.
Nu zijn studentenhuizen natuurlijk niet de schoonsten der schoonsten. Maar echt dol op viezigheid ben ik ook niet. Een lekkere poetsbeurt heeft het flatje dus al gehad.Eigenlijk sta ik te kijken van mezelf, want ik heb een hekel aan schoonmaken. Maar als je ook niet tegen viezigheid kunt moet je natuurlijk wel. Mijn lieve zusje, oma en moeder hebben al heel goed geholpen en zelf doe ik nu nog de laatste dingetjes. Mét roze schoonmaakhandschoentjes natuurlijk. Dat is ook echt mijn eerste gouden tip als het gaat om schoonmaken. Vaak is het de viezigheid die mij tegenhoudt om te gaan schoonmaken. Ieeeeeeeel! Zodra ik handschoentjes aan heb 'voel' ik de troep niet en gaat het schoonmaken veel makkelijker. Handschoentjes halen dus!

Ook vind ik het strontvervelend als ik iets niet schoon krijg. Gelukkig kreeg ik ooit de tip om Dasty ontvetter te kopen bij de Wibra. Wondermiddel, zo werd mij verteld. Ik kan je vertellen: het is wondermiddel! Echt waar, voor 2,19 euro heb je een handige spuitfles met een geel goedje dat écht alles schoon krijgt. Ook vieze ovens, magnetrons, vetresten, aangekoekte viezigheden: álles. Het allerfijnste is dat ze nu een hele lijn hebben. Badkamerreiniger, anti-kalk spray, ramenspul, allesreiniger, wasmiddel en ga zo maar door.

Kortom, ik heb schoonmaken nog nooit zo 'niet-vervelend' gevonden als nu. Ik spuit wat Dasty op het oppervlak en ga in de weer met een sponsje en doekje: en tadadaaaa! Schoon!

Wat is jouw gouden schoonmaaktip?

Liefs,
Marieke

1 opmerking:

  1. Mijn tip: Bijhouden! Zoveel fijner als je elke keer maar een beetje hoeft te doen, dan het laten verslonzen tot dat je aan een echt vieze klus moet beginnen..

    BeantwoordenVerwijderen