Pagina's

vrijdag 22 februari 2013

HEALTH: GINGER

Afgelopen week plaatste ik een receptje voor een heerlijke gember thee, en ik vertelde dat gember ontzettend gezond is. Zelf was ik ook wel nieuwsgierig naar wat gember allemaal voor je doet, dus ging ik op onderzoek uit! Ik heb de informatie van verschillende sites, dus of alles klopt weet je natuurlijk nooit. Daarom zeg ik: try it out!

Voor jullie een lijstje met feitjes. Ik denk dat jullie geen zin hebben in ellenlange verhalen, vandaar dit lijstje!

- Gember bevordert de stoelgang. En dit klinkt misschien niet al te charmant, maar het is waar. Ik heb het gevoel dat alles sneller wordt verteerd.

- Het bevordert de bloedcirculatie. Nu moet ik wel zeggen dat ik ook heb gelezen dat het bloed verdunt. Denk daar dus aan en gebruik gember niet te veel in combinatie met bloedverdunners of middelen die ook bloedverdunnend werken!

- Het kan helpen bij afvallen. Gember zorgt namelijk voor meer speeksel waardoor voedsel sneller verteert. 

- Gember werkt als een soort medicijn bij migraine. Wow, toen ik dat las was ik best wel verbaasd, ik denk dat het zeker de moeite waard is om het eens te proberen als je er vaak last van hebt. Stel dat het werkt, hoe fijn is dat?

- Daarnaast zitten er veel anti-oxidanten en vitamines in gember. 

- De etherische olie die gember bevat zorgt voor de aanmaak van meer witte bloedlichaampjes, dit zorgt voor de bestrijding van infecties.

Daarnaast schijnt het een genezende werking te hebben bij de volgende kwalen: reis- of zeeziekte, artritis, verkoudheid (echt!), griep, winderigheid of darmklachten, hoge bloeddruk, cholesterol, pijn, astma en zwangerschapsmisselijkheid.

In de Aziatische keuken wordt ontzettend veel gember gebruikt. Over het algemeen zijn Aziaten ook heel erg gezonde mensen die relatief oud worden. Misschien dat dat er ook iets over zegt!

Je hebt natuurlijk verse gember, maar het is ook te koop in gedroogde- of poedervorm én als tabletten! Kijk hiervoor bij de toko, supermarkt of drogist.


Eet of gebruik jij ook weleens gember?

Liefs,
Marieke

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk rijtje met feitjes, ik wist dit echt allemaal niet. Ik gebruik nooit gember, maar het klinkt alsof je er errrrg gezond van wordt, haha ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dit wist ik echt allemaal niet! Ik ben alleen niet zo'n grote fan van gember, dus hoe beter mijn stoelgang er ook van zou worden en hoe veel kilo's ik er ook van af zou vallen, het is niet mijn ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat grappig zeg, ik wist dit allemaal niet! Ik ben fan van gember. Fijn om te weten dat het zo gezond voor je zou moeten zijn! Dus, ik heb voortaan altijd een goed excuus om die lappen gember naar binnen proppen wanneer ik sushi eet, haha!

    BeantwoordenVerwijderen