Al tijden wil ik een red-velvet cake maken. De prachtige rode taart met roomkaasglazuur. Deze week trok ik de stoute schoenen aan, en begon ik met het leuke recept! Hieronder lees je hoe jij hem zelf kunt maken. Met groene decoratie natuurlijk héél erg leuk als taart voor de kerst. Wel onder het mom sociale calorieën natuurlijk. ;-)
Dit heb je nodig voor het biscuit:
- 150 gr zachte boter
- 300 gr witte basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 el vanille(extract)
- 300 gr bloem
- 2 el cacaopoeder
- 1 el bakpoeder
- 1/2 el zout
- 240 ml karnemelk
- 2 of 3 el vloeibare rode voedingskleurstof
- 1 1/2 el appel azijn
- 1 1/2 el baksoda
En dit voor het roomkaasglazuur:
- 100 gr boter
- 600 gr gezeefde poedersuiker
- 250 gr roomkaas/monchou
- 2 bakblikken van 23 cm doorsnede
- Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius, vet de bakblikken in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Klop de boter, met een elektrische mixer, samen met de basterdsuiker luchtig in een kom. Vervolgens voeg je één voor één de eieren en het vanille-extract toe.
- Zeef de bloem, het cacao-poeder, bakpoeder en het zout, en meng dit alles in een andere kom.
- Giet de karnemelk en kleurstof samen in een schaaltje tot je een mooie rode kleur hebt. Pas op dat je niet knoeit! De kleurstof is lastig uit kleding e.d. te krijgen.
- Giet een derde van de droge ingrediënten bij het boter/suiker mengsel en roer het door. Doe ditzelfde met het karnemelk-mengsel en herhaal deze stappen. Meng niet te hard!
- Meng in een schaaltje het azijn en de baksoda, zodra het schuimt giet je het bij je beslag. Roer dit door.
- Giet nu het beslag in de bakblikken en bak de cakes zo'n 25 minuten. Steek een saté prikker in de cake na de 25 minuten, komt hij er schoon uit? Dan is hij klaar. Anders geef je hem nog een paar minuten.
- Laat de cakes 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Laat ze hierna helemaal afkoelen.
De creme maak je door de boter romig te kloppen, de poedersuiker toe te voegen en uiteindelijk de monchou/roomkaas er door te mengen.
Als de cakes compleet zijn afgekoeld smeer je op één cake een laag creme, hierna plaats je de volgende laag en smeer je de hele taart in. Als de cakes erg kruimelen smeer je eerst een dun laagje op je taart. Vervolgens laat je de taart opstijven in de koelkast. Later smeer je de rest van de creme op de taart.
And there it is! Ziet dat contrast tussen rood en wit er niet prachtig uit?
Liefs,
Marieke
Oh, hij is goed gelukt zeg! En het ziet er heeerlijk uit, heb je nog een stukje voor mij bewaard?
BeantwoordenVerwijderenHij is erg goed gelukt! ik vind hem er ook erg schattig eruit zien!
BeantwoordenVerwijderenkrijg er gewoon trek in door de foto haha!
liefs,
www.glamview.blogspot.com
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenWauw, wat een prachtige taart!
BeantwoordenVerwijderenAhhhh... Looks gorgeous!
BeantwoordenVerwijderenhmm red velvet, altijd lekker! De taart ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjulliewel voor de lieve reacties!
BeantwoordenVerwijderen