Pagina's

dinsdag 17 september 2013

EASY RICESALAD WITH TUNA

Rijstsalade, ik had het nog nooit gegeten, maar was er altijd nieuwsgierig naar. Tijd om het eens te proberen dus! Nu ik op mezelf woon probeer ik meer uit met het eten. Lekker experimenteren en vervolgens hier delen dus.Dit heb je nodig:
- (zilvervlies)rijst
- augurken
- tomaat(jes)
- komkommer
- maïs (ik heb verse gebruikt)
- diepvries tuinerwten
- blikje tonijn op water
- yogonaise
- olijfolie
- peper en zout naar smaak

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om wat te zeggen over de hoeveelheden. Ik heb zelf eigenlijk ook maar wat gedaan! Iets wat je lekker vindt, daar voeg je natuurlijk meer van toe.
In dit recept zal ik mijn hoeveelheden ongeveer omschrijven.

Als je verse maïs gebruikt snij je de korrels eerst even af. Zet ondertussen een pan water op. Zodra het water kookt doe je de maïs in de pan. Gebruik je een blikje maïs? Voeg het dan pas aan het einde toe. 
Laat de maïs zo'n 8-10 minuten koken. Voeg nu een kopje rijst toe aan het kokende water, gewoon in dezelfde pan als de maïs. Kook de rijst volgens de verpakking en gooi halverwege die tijd een handje diepvrieserwten in het water. Zodra de rijst gaar is giet je dit alles af.

Ondertussen snijd je 4 augurken, 5 tomaatjes en 1/3 komkommer in kleine stukjes. Pak nu een schaal en doe hier de groenten in. Laat de tonijn uitlekken en doe deze ook in de schaal. Voeg nu de rijst met erwten en maïs toe en meng dit alles goed door elkaar. Kijk gewoon even naar de verhouding. Heb je teveel rijst? Bewaar wat en maak er later bijvoorbeeld nasi van.
Tijdens het mengen voeg je twee grote eetlepels mayo of yogonaise toe en een scheutje olijfolie. Eventueel breng je de salade op smaak met peper en zout óf peterselie.

Heb jij weleens rijstsalade gegeten?

Liefs,
Marieke

1 opmerking: