Pagina's

zondag 30 juni 2013

THE 100 THINGS SUMMER CHALLENGE

Deze zomer ga ik iets ontzettend tofs doen samen met JelleLisanne en Nicole. Ik weet zeker dat het een echte challenge zal worden, maar ook dat het heel nuttig zal zijn! The 100 Things Summer Challenge draait om minimaliseren. Iets wat ik wel kan gebruiken. Zoals Jelle het mooi heeft omschreven is dit de uitdaging:
Je ontdoen van 100 spullen deze zomer. [juli t/m september]

Onder spullen verstaan we alles behalve:

| keukengerei [potten, pannen, messen en vorken etc.]
| brieven, papier en foto's
| pennen en potloden
| ondergoed en sokken
| dagelijkse essentiële dingen zoals wasmiddel, tandpasta en etenswaren

[kijk op www.lijstjes.info/stuff hoe Jelle het heeft ingedeeld]

Declutter jij deze zomer ook mee? voor:

1. meer rust in je leven
2. meer bewustwording omtrent consumeren

Join onze Facebook Groep!

Het leukste is natuurlijk als jullie allemaal meedoen aan deze challenge zodat we elkaar kunnen helpen en inspireren! Via de Facebook groep willen we elkaar tips geven en met een wekelijkse update laten we jullie zien waar wij afstand van hebben gedaan.

Klein detail: als je iets nieuws koopt is dat weer een +1. Zo word je dus ontzettend bewust van alles wat je koopt en zul je meer gaan investeren in de dingen die er echt toe doen. Want nu ik er meer over nadenk word ik me bewust van het feit dat ik héél véél spullen heb. Ongelofelijk! Kleding, make-up, dvd's, boeken er is zoveel wat ik niet gebruik! Ikzelf zal sommige spullen weggeven of doneren, maar misschien zal ik ook weleens wat verkopen. Natuurlijk deel ik dat dan op de blog!

Al met al denk ik dat het voor mijzelf meer rust zal geven als ik onnodige dingen weg ga doen. Zo kan ik - als ik tenminste een kamer vind in Amsterdam - met een gerust hart verhuizen!

Wat vind jij van deze challenge en doe je mee?

Liefs,
Marieke

2 opmerkingen:

  1. Leuk idee!! Misschien doe ik zelf ook mee, mijn kamer is momenteel echt een puinhoop van spullen. Daar kan best veel van weg, ik heb het meeste namelijk niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij geldt hetzelfde. Ik heb zóveeel spullen, terwijl ik 80% nóóit gebruik. Daarom vind ik het zo'n leuk idee om alles eens even te reorganizen! Doe gezellig mee :)

      Verwijderen