Pagina's

woensdag 13 maart 2013

FOODIE: HOMEMADE DUTCH PANCAKES

Heb je ongelofelijk veel zin in pannenkoeken, maar geen mix in huis? Don't you worry! Je maakt ze gemakkelijk zelf én het is misschien nog wel voordeliger dan zo'n pakje.
Dit heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 350 ml melk
- 3 eieren
- boter of olie om in te bakken. Tip: gebruik het allebei!
- Snufje zout

Doe de bloem in een mengkom, voeg langzaam aan de melk toe terwijl je blijft roeren.
Is alle melk opgenomen? Doe dan één voor één de eieren bij het beslag. En blijf roeren! Voeg een snufje zout toe en mix dit er nog even goed doorheen.

Nu verwarm je de pan met een beetje olie en boter. Doe een schepje beslag in de pan en draai ermee, zodat het verdeeld wordt over de bodem. Wacht totdat de bovenkant van de pannenkoek is 'opgedroogd' en draai hem om. Laat hem nog even bakken en smullen maar!

Mijn persoonlijke favoriet is een pannenkoek met spek en stroop. Echt probeer dit! Wat is jouw lievelingen pannenkoek?

Liefs,
Marieke


6 opmerkingen:

  1. Zelfgemaakte pannenkoeken vind ik inderdaad ook écht fantastisch lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yamm!! Ik ben verslaafd aan pannekoeken! hihi! Ik hou echt van pannenkoek met bannaan, appel en rozijnen :) En met een stukje roomijs, ben ik helemaal in de hemel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelfgemaakte pannenkoeken zijn heerlijk! Misschien wel geen slecht idee voor dit weekend om te maken... Ik eet ze het liefst met siroop op trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik bijna nooit pannenkoek-mixen, zelfgemaakte zijn veel lekkerder :D

    BeantwoordenVerwijderen