Pagina's

vrijdag 25 januari 2013

THE SCRIPT #3 ZIGGO DOME

the script ziggo dome concert
Source: The Script Official Twitter Account
Ik tik dit artikel op het moment dat ik nét thuis ben van een ge-wel-dig-e avond in het Ziggo Dome! Ik keek al maanden uit naar 25 januari, de dag van The Script! De Ierse band tourt wereldwijd, en vrijdagavond was Amsterdam aan de beurt. A night I will never forget!
the original rude boys the script
De avond begon met een voorprogramma, verzorgd door de mannen van The Original Rudeboys. Ik geef toe, voordat ik de concertkaarten kocht had ik nog nooit van ze gehoord, maar sinds een aantal dagen wil ik alleen maar méér van ze horen! Het geluid van de zanger is echt geweldig, en de muziek, de beat: alles klopt! Ik word er persoonlijk een beetje dromerig van. Echt genieten. En tja, de zanger mag er ook wel - heel erg - wezen hihi. Voor nu heb ik een aantal van hun video-clips voor jullie bij elkaar gezet, mochten er goede filmpjes van het concert online komen dan zet ik die hier natuurlijk neer!
Ik ging samen met Nicole, en we hebben genoten!

En let even goed op die ukelele, hij had er echt geweldige solo's op. Ik vind het een geweldige combinatie: zang, rap, akoestisch, elektrisch en een ukelele! En dat het live allemaal zo goed klonk! I'm in love... 

Nu verder met waar we voor kwamen: The Script! Danny en de band, ze waren geweldig! Echt waar, ik gebruik teveel uitroeptekens, maar dat is puur omdat ik gewoon zo enthousiast ben. Ik heb er geen slecht woord voor over. Het was zuiver, het had power én emotie. Zeker tijdens If you could see me now. Het nummer is geschreven over het verlies van ouders, en het gemis. In een interview omschreven de mannen het zo: 

"If you Could See Me Now pays tribute to Danny's beloved late father Shay, also a musician, who died unexpectedly of a stomach aneurysm, and Mark's late parents - his mother died four months before Danny's dad and he'd lost his father when he was aged jut 14.

Mark says: "We're quite happy lads in real life but we just vent everything in our music. We wear our hearts on our sleeves en put everything into our music.

If you Could See Me Now is the first time we've rinsed ourselves that deeply. There's been a lot bottled up and we felt there was a hole in the album and we weren't being honest enough until this song."


En dat is ook precies wat de mannen - Danny en Mark - vertelden. En wat je ook voelt bij het nummer. Het is een nummer dat mij altijd wel raakt, op de een of andere manier. 
Vrij vertaald zeiden ze: "Eigenlijk weten we nooit wanneer het het juiste moment is om dit nummer te spelen, maar jullie zijn waarschijnlijk onze meest hechte vrienden dus we doen het gewoon.." 
Het was echt emotioneel, ik kreeg erg zelfs bijna tranen van. Ze vertelden ook dat dit hun 'op drie-na-grootste' concert ooit was. Moet je nagaan! Ik ben zo blij dat iemand dit heeft geüpload! Dit was ook ongeveer waar wij zaten :)


Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een geweldige avond heb gehad, beide bands waren amazing. Ik heb ook ontzettend bewondering voor het feit dat ze zo bescheiden zijn! Na afloop zijn we even op de foto geweest , en als je zei dat ze geweldig waren antwoordden ze zo bescheiden. Echt mooi om te zien!

Liefs,

Marieke

* Bron quote:  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/sftw/4491954/Scripts-Danny-ODonoghue-Id-escape-pain-of-break-up-by-going-into-the-studio.html#ixzz2J2KaiFW4

1 opmerking: