Pagina's

vrijdag 28 december 2012

THREE DAYS OF CHRISTMAS

wraps scones snack recipeKerst 2012 is alweer voorbij! Ik vind het zo jammer, ik leef er altijd helemaal naar toe, en dan is het ineens over. Gelukkig heb ik er van genoten, en kan ik het nu met jullie delen.
Zoals jullie misschien wel weten zijn mijn ouders gescheiden. Deze kerst bracht ik door bij mijn vader en zijn vriend. Op kerstavond zijn we naar een katholieke mis gegaan. Zelf ben ik protestants, maar vanuit de familie van de vriend van mijn vader - volgen jullie het nog? - gaan we ook weleens naar de katholieke kerk. Toen we thuis kwamen hebben we nog even lekker een wijntje gedronken. Wijn was trouwens wel de rode draad door deze kerst: telkens weer wijn én eten. Dat was natuurlijk niet geheel vervelend ;-)
beagle cocker spaniel christmas

Ik heb me weer heerlijk vermaakt met het hondje dat we daar hebben. Noa is echt de meest eigenwijze, maar ook lieve en soms ontzettend aanhankelijke hond die ik ken. Echt een leukerd! Het maken van deze foto gaf dan ook nog heel wat gedoe.

Eerste kerstdag heb ik heerlijk ontbeten aan een mooi gedekte tafel. Als ze bij mijn vader ergens goed in zijn, dan is het wel sfeer creëren. Ze hebben héél véél mooie spulletjes. Maar wat wil je ook met een sfeerwinkel?
's Avonds hebben we lekker gefondued, ik weet niet of je dat zo moet schrijven, maar hé, jullie snappen me vast wel! Daarna natuurlijk wéér wijn, en de show van Hilene Fischer op de tv. Ik denk niet dat jullie dat kennen, daar ga ik gewoon niet vanuit. Maar het is een Duitse dame, met veel talent. Ze kan circus acts, zingt met grote nationale en internationale artiesten én presenteert leuk.

Zo belande ik op tweede kerstdag, met wederom een goed ontbijt. Daarna taart, én weer een kerstmenu. Heerlijke varkenshaas met champignon roomsaus: oh my gosh, dat was lekker! 
Misschien ken je de uitdrukking 'overdaad schaadt' nou PFFF ik kan het beamen. Toen ik gisterochtend wakker werd zat ik nog steeds vól. Dus heb ik het de hele dag gedaan met één snee kerstbrood. 
Dit was goed uitgedacht, aangezien ik 's avonds weer lekker zou eten met Anouk en Nicole. We hebben allemaal iets lekkers gemaakt, en dat zag er ongeveer zo uit:

wraps scones snack recipe

scones raspberry

stokbrood honing brie

toscaanse bonen soep


De recepten zullen uiteindelijk te vinden zijn op onze blogs, voor de geïnteresseerden!

Liefs,
Marieke

3 opmerkingen:

 1. Ahh, het was zooo heerlijk! En natuurlijk ook gezellig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er super uit allemaal!
  En de hond.. wat schattig!

  xoxo
  Check out my blog: www.pickmeanoutfit.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoet er lekker uit allemaal!
  Ik heb ook pompoensoep gemaakt, mij favoriete soep tegenwoordig :-)

  BeantwoordenVerwijderen