Pagina's

donderdag 20 december 2012

FOODIE: SALMON QUICHE

Sorry, sorry, sorry als jullie gek worden van alle foodies die hier langs komen! Ik voel mezelf soms echt een beetje een feeder... Maar ik vind het zelf zó leuk om te doen, en zodra ik er weer eentje heb wil ik hem ook gewoon dolgraag delen. Mocht het tóoo much worden: let me know! Ondertussen staan er ook al wat beauty en fashion dingetjes in de planning ter compensatie. ;-)

En voor het recept geldt: even doorklikken!

Dit heb je nodig:
- een vlaai vorm of bakblik
- 5 plakjes deeg voor haritge taart, óf een pakje croissantdeeg
- boter
- olijfolie
- 200/250 gram gerookte zalm
- 6 eieren
- 100 ml melk
- paprika
- ui
- zwarte peper, zout
- 100 gram geraspte kaas
- Italiaanse kruiden of verse kruiden als dille, of tijm en rozemarijn

- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, zet het rooster net onder het midden.

- Vet je vorm goed in met wat boter. Bekleed hem hierna met het deeg.

- Snij de paprika en ui in stukjes, schijfjes, ringen. Het maakt niet uit! Wel lekker dunne of kleine stukjes voor de garing. Roerbak deze met een scheut olijfolie tot ze een beetje bruin worden. Ze hoeven niet helemaal gaar. Breng naar voorkeur of smaak met wat kruiden.

- Maak van de plakken zalm kleine stukjes/reepjes.

- Verdeel de groenten en de zalm over de vorm.

- Kluts 6 eieren met de melk en wat zout, peper en andere kruiden, en meng de kaas hier doorheen.

- Giet het mengsel in de vorm. Probeer de ingrediënten zoveel mogelijk te laten verdwijnen in het mengsel.

- Zet voor zo'n 30 minuten in de oven. Check hem af en toe, want soms is langer of korter ook goed! Dat verschilt per oven. Zodra al het ei is gegaard kun je beginnen met opdienen!


Zowel warm als koud is deze hartige taart met zalm en groenten heel erg lekker. Als diner, snack, feesthapje: het is allemaal mogelijk!



Liefs,
Marieke
Volg mij op Bloglovin'!


PS: Zelf heb ik hem gemaakt in een vlaaivorm met losse bodem. Dan blijft de onderkant onder je taart, maar kun je de rand er onderuit halen. Zie je nog wat van je mooie kartels! ;-)


4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk maar je schrijft de laatste tijd nogal veel over eten, zou je misschien weer eens een beautyartikel willen schrijven?




    www.bloodyroseforyou.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeeeeh, lekker. Ik kan altijd wel genieten van dit soort eetposts. ;)

    BeantwoordenVerwijderen