Pagina's

zaterdag 1 december 2012

FOODIE: OVEN CHICKEN

kip uit de oven oven chicken honing
Als ik iets lekker vind is het kip. Kipfilet, kippenvleugels, kippenpoot, kip uit de pan, kip uit de frituur én kip uit de oven! Hier het recept van mijn kip variant, lees verder als je wilt weten hoe je hem maakt!
recept oven kip chicken honey honing

Dit heb je nodig:

- 1 kilo kippenvleugeltjes of tv-stiks
- 4 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 5 el sojasaus
- peper
- zout
- sap van één grote of twee kleine sinaasappels
- lage ovenschaal / braadslee
En zo maak je het:

- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

- Verdeel alle kip over de ovenschaal.

- Doe de olijfolie in een pannetje en fruit de fijngesneden/geperste knoflook. Niet te lang, want als het verbrand krijg je een bittere smaak!

- Voeg nu de honing, soja, het sinaasappelsap en naar smaak zout en peper toe. Verwarm en roer totdat de honing is opgelost.

- Giet het mengsel over de kip heen. Draai de kip af en toe om zodat de marinade over de hele kip zit. Er mag een dun laagje marinade in de schaal liggen, als het meer dan een halve centimeter is, giet er dan een beetje uit!

- Zet het nu voor ruim een uur in de oven. Eerst net onder het midden, wanneer de kip niet bruin genoeg wordt zet je hem op het einde nog even in het midden. Het lekkerste is als de kip een aardig kleurtje heeft, dat geeft veel smaak!

Hierna is het klaar! Eet gewoon zo, of eventueel met rijst/aardappeltjes en (wok)groenten!

TIP! Als je (veel) tijd hebt kun je de kip ook een paar uur van tevoren marineren in zout, peper en sojasaus, zo krijg je een iets pittigere variant. Voeg dan pas voordat je hem gaat bakken de zoete ingrediënten toe, anders wordt de kip te zoet!


Liefs,
Marieke

2 opmerkingen:

  1. Perfect voor de zondag! Lekker de avond van tevoren marineren, hoppa zondag in de oven en 's avonds lekker op de bank met wat kippetjes!

    BeantwoordenVerwijderen