Pagina's

dinsdag 27 november 2012

DRUNK PEACH & RASPBERRY CAKE


Normaal ben ik degene die graag taart, cake, koekjes, of hartige hapjes bakt. In tegenstelling tot normaal was afgelopen maandag mijn zusje de keukenprinses. Ze maakte een heerlijke perzik en framboos taart. Met een heerlijke bodem met amandelen én lekker veel slagroom! Lees verder als je wilt weten hoe je hem zelf ook maakt!
Dit heb je nodig:
- 100 gram bloem
- 100 gram geschaafde amandelen
- mespuntje zout
- 100 gram bruine suiker
- 100 gram boter

- vanillestokje, of vanillepoeder
- 400 ml slagroom
- 50 gram suiker

- 8 perziken uit blik
- 100 ml perzikelikeur, je kunt ook kiezen voor een soortgelijke vrucht

- 15 gram geschaafde amandelen
- 5 diepvriesframbozen
- 200 gram suiker

én een taartring/springvorm van zo'n 22cm

Voor de bodem
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius. Voeg de amandelen, het zout en de bruine suiker samen, en maal ze fijn, bijvoorbeeld met de keukenmachine of de staafmixer. Kneed hier nu de boter doorheen tot een egaal deeg. Vet de taartring goed in, leg eventueel een bakpapiertje op de bodem, en druk het deeg in de ring. Bak de bodem nu voor zo'n 25 minuten. Verwijder hierna de ring en laat de bodem goed afkoelen!

Doe de perziken in een schaal en overgiet ze met de likeur, laat dit zo'n 15-20 minuten marineren.

Ondertussen maak je de vanilleroom. Halveer het vanillestokje en haal het merg er uit (of pak een twee theelepels vanillepoeder uit de verpakking) en klop dit met de room en de suiker (50gr) stijf. Schep de vanilleroom in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Eventueel kun je nog decoratie maken met karamel. Doe 200 gram suiker in een pannetje, voeg een scheutje water toe en laat het karameliseren. Let op dat het niet té donker wordt, dan krijgt het een brand smaak en dat is zonde. Nu kun je boven een springvorm die op bakpapier staat met twee door de wat afgekoelde karamel gedoopte vorken heen en weer zwaaien, zo ontstaan er slierten. Die kun je vormen in een mooie decoratie of verkruimelen boven je taart.

Wanneer de bodem volledig is afgekoeld spuit je de room er op. De perziken snijd je in partjes en deze verdeel je over de room. Ten slotte verkruimel je bevroren frambozen en amandelen over de taart en voeg je eventueel de karamel toe en wat poedersuiker. En dan: SMULLEN MAAR!


Liefs,
Marieke

2 opmerkingen: