Pagina's

maandag 3 september 2012

DIARY : Wicked Saturday


Afgelopen schooljaar heb ik met succes het VWO afgerond. Héérlijk! Van mijn moeder kreeg ik al mijn prachtige galajurk én een armband waar ik tot op de dag van vandaag letterlijk verliefd op ben. Mijn vader gaf mij een dagje weg, naar keuze! Sowieso was dat een super idee, mijn ouders zijn gescheiden, dus zoveel uitjes met mijn vader heb ik niet. Dit was dus een geweldig idee, en afgelopen zaterdag was het zo ver!'s Ochtends reden we samen naar Den Haag, om eerst eens een heerlijk stukje Carrot Cake met een kopje vers gezette cappuccino. Die Carrot Cake was écht perfect. Dus mocht je uit de omgeving van Den Haag komen, of er toevallig een keer langs komen: Lodewieck. Daar moet je heen voor heerlijke taart - en de punten zijn niet kinderachtig - en koffie.

Daarna hebben we de tentoonstelling Escher in het Paleis bezocht. Escher kennen we waarschijnlijk allemaal wel van zijn houtdrukken met onmogelijke situaties. De werken hingen in het paleis van koningin Emma, en op de bovenste verdieping bevonden zich ruimtes waar je zelf kon experimenteren met onder andere gezichtsbedrog. Leuk voor jong en oud!

Hierna zijn we doorgereden naar Scheveningen voor een bezoekje aan Madurodam. Toen ik jonger was ben ik er al eens geweest, maar in al die tijd is er van alles veranderd, en is mijn kijk op de dingen natuurlijk ook niet meer hetzelfde gebleven. Super leuk om weer eens te zijn!

Het weer zat mee dus hebben we een lekkere tosti mozzarella gegeten op de boulevard. In dat zelfde tentje serveerden ze verschillende soorten Ice Tea. Naar mijn idee had het weinig meer met ice tea te maken, maar ik kreeg een heerlijk fris tropical drankje.

Om de verdere eetlust alvast op te wekken hebben we een wandelingetje gemaakt over de boulevard. Zijn een leuk sfeer winkeltje binnen gelopen én tot onze verrassing stond Do op te treden met haar band, voor het Kürhaus. Live, en het was prachtig. Het concert werd gesponsord door Peugeot en er was dan ook een actie waarbij je een kaDObon kon winnen. Vandaar de Do bij de Peugeot foto.

Uiteindelijk zijn we bij Grand Café Columbus beland. Toen we naar The Lion King en Tarzan gingen aten we hier ook ons diner. Dus om de traditie er in te houden koos ik er weer voor. Daar heb ik genoten van een lekkere vissoep, gamba's op tagliatelle (pittig!!) en een grand dessert.

Propvol maar voldaan zijn we toen naar het Circustheater gelopen voor de fantastische afsluiter van deze mooie dag: Wicked! Wat een ongelofelijke talenten lopen daar rond. In eerste instantie baalde ik enigszins dat Willemijn Verkaik niet onze Elphaba zou zijn. Maar ik geef toe: Renée van Wegberg doet zéker niet voor haar onder. Ook haar stem is weergaloos!
Het mag blijken: ik ben dól op musical. Het liefste had ik er zelf gestaan: maar hé, dat is niet voor iedereen weg gelegd. En dus zal ik kaartjes blijven kopen om er van te kunnen genieten!


Kortom: een dag om nooit te vergeten!


Liefs,
Marieke

2 opmerkingen: