Pagina's

zaterdag 4 februari 2012

FOODIES: Pancake Saturday

--> For English translation, you can find it below!


Oef, toen ik vanochtend mijn oogjes opende en besloot mijn social-media maar eens te gaan bekijken zag ik tot mijn grote schrik bij een flink aantal contacten printscreens met daarop -18 graden Celsius. Die had ik niet zien aankomen! Zeker niet omdat ik toen ik toen nog heerlijk in mijn warme bedje lag.
Na mezelf te hebben gedwongen mijn bed te verlaten kwam mijn zusje naar me toe: Marieke, ik ga zo croissants halen! Normaal gesproken zou ik het heerlijk hebben gevonden, maar nu vond ik het al bijna zielig haar naar de winkels te laten lopen. Ja, lopen, anders zou ze gelijk al met haar gezichtje in de sneeuw liggen.
Ik grapte dat ik liever pannenkoeken zou hebben, ha-ha.
En toen ontstond het idee: American Pancakes! Ja, zo hoefde zij niet naar de winkels, en zou ik ze wel even bakken. Nog nooit had ik ze gebakken, maar op foto's zagen ze er altijd zo heerlijk en perfect uit.
Nadat ik alle ingrediënten bij elkaar gevonden had ben ik gaan mixen en bakken. En, ookal zeg ik het zelf, ze waren heerlijk! En ookal waren ze niet perfect rond, en ook niet precies volgens Amerikaans recept: wat een lekker en laat ontbijtje.

Daarom deel ik hier met jullie het recept, voor het geval je ook bijna ingesneeuwd bent, en tóch wel wat lekkers lust.
American Banana Yogurt Pancakes
250 gram bloem
snufje zout
eetlepel suiker
4 theelepels bakpoeder
zakje vanille suiker / 1.5 teelepel vanille extract
300 ml melk
120 gram (griekse) yoghurt
2 eetlepels boter
2 eetlepels gesmolten boter
2 rijpe bananen in stukjes
grote eetlepel honing
evt. stroop of ahorn siroop

Verwarm een pan met 2 eetlepels boter (niet op de hoogste stand!) , zodra de boter begint te verkleuren voeg je de bananen stukjes toe. Als de banaan wat zacht en donkerder wordt, voeg je de honing toe. Dit laat je even rustig karameliseren. Zodra het klaar is, zet je het even aan de kant. Zorg dat het geen prut wordt.

Nu zeef je alle droge ingrediënten en voegt ze samen. In een beslagkom meng je de eieren, yoghurt en melk. Als dit goed gemixt is voeg je ook de gesmolten boter toe. Hierna blijf je goed roeren, en voeg je de droge ingrediënten toe. Als laatste doe je de bananen er bij en roert tot ze goed vermengt zijn met je beslag.

Zet nu een pan op het vuur, verwarm deze en gebruik (zonnebleom)olie. Zodra de olie goed heet is schep je met een soeplepel kleine beetjes beslag in de pan. Als je een grote pan hebt kun je er ook drie of soms zelfs vier tegelijk bakken. Zodra er luchtbellen bovenop de pancake komen kun je ze met een spatel omdraaien. Na ongeveer 2 of 3 minuten kan dit wel. Let op dat ze niet aanbranden!
Als allebei de kanten mooi bruin zijn leg je ze op een stapel en giet je er stroop of ahorn siroop over.
And that's it!



English: I noticed that there were some visitors from America, and other countries than the Netherlands, that's why I decided to put a translation beneath every post. Tell me if you think it's a good idea, or you have tips for my English.

Wow, when I opened my eyes this morning, I decided to check my social-media. And as I still laid in my perfectly warm bed I was shocked by the fact that some of my contacts had posted printscreens of their phones with the weather: -18 degrees Celsius!
After I had finally forced myself to come out of bed, my sister came to me: Marieke, I'm going to get us some croissants, do you want some too? Normally I would have said yes, but now I considered her getting outside to the shops as rediculous. It was too cold, and too slippery outside. She would fell on her face inmediatly.
So I joked I would rather prefer pancakes, like the dutch thin ones. Ha-ha.
And that's when we decided to just do it, pancakes for breakfast. But the American ones, as I never had them before, and they looked perfect to me on photographs.
After I had found all the right ingredients I started mixing and baking. Eventhough it's my opinion: They were delicious! They weren't perfect circles, but I didn't mind. I liked my breakfast, that's for sure!
I've put my version of pancakes in this post, because maybe you're cold and hungry, and you don't want to get outside to get lunch or breakfast, just like me:


American Banana Yogurt Pancakes
1 1/2 cups all purpose flour
1/2 cup whole wheat flour
1 tsp. salt
1 Tbsp. sugar
4 tsp. baking powder
1 1/2 tsp. vanilla extract
1 1/2 cups milk
1/2 cup (greek) yogurt
2 Tbsp. butter, melted
2 ripe bananas, cut into bite size pieces
2 Tbsp. butter
1 Tbsp. honey


Heat 2 tablespoons of butter in a pan, and wait for it to get a bit brown. Then add your slices of banana en bake or cook till they get a bit brown. Then add the honey and wait for it to caramelise, but not too soft! When finished you can put it aside.

Sift the dry ingredients together. Then mix your eggs, greek yogurt and milk together. After mixing add the melted butter and bananas. Whisk until you get a nice better. But be gentle, don't get the bananas too mushy.

Heat some (vegetable) oil in a pan, when it gets hot enough you can put some batter in the pan. Depending on the size of the pan you can bake 3 or 4 per turn. When you start seeing bubbles, after approxmatily 2 -3 minutes you can turn the pancakes. When they are nice and brown on both sides you can make a staple of them, and they are ready to serve.
Try adding some (maple) syrup for the finishing touch!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten